MARINE – 1

Ingezonden door: Sandra Antillen

 

Sinds een jaar of vijf wonen mijn man, Wessel en ik, Sandra, nu in Den Helder. Toen we net getrouwd waren gingen we in Den Helder wonen, omdat mijn man marinier was. Ik was toen negentien jaar en Wessel twintig. Inmiddels ben ik nu vierentwintig jaar. Mijn man heeft zich in de afgelopen vijf jaar opgewerkt tot kapitein. Iets waar ik heel trots op ben.

 

Afgelopen zomer heeft zich wel een grote verandering in mijn leven voorgedaan. Zoals jullie allemaal wel weten hebben we een prachtige zomer gehad met heel veel zon en enorm hoge temperaturen. Helaas konden Wessel en ik er niet samen van genieten, want Wessel is in mei op expeditie gezonden. Het zal zo ongeveer vijf maanden duren denken we. We weten dat dit soort expedities bij zijn werk horen, maar het blijft toch altijd vervelend om voor een langere periode afscheid van elkaar te nemen. Maar goed, je stelt je er op in en ik leid zo mijn eigen leven hier in Den Helder. Mijn beste vriendin Jenny die vijfentwintig jaar is woont hier vlakbij mij in de straat en haar man Wouter werkt op hetzelfde schip dan mijn man. Jenny en ik trekken dus logischerwijs veel met elkaar op. Zo ook deze zomer dus.

 

Een paar weken geleden op een zaterdag belde Jenny mij ‘s middags op met de vraag wat ik aan het doen was. Ik antwoordde dat ik niets bijzonders deed, maar dat ik wat in bikini aan het zonnen was achter in onze beschutte tuin. “Waarom kom je niet ook hier om te zonnen?”, vroeg ik haar. “Is een goed idee meid. Ik heb toch niets bijzonders te doen”, beantwoordde Jenny mijn vraag.

 

Zo kwam het dus dat we beiden een half uur later heerlijk elk op een stretchbed lagen te zonnen in onze heerlijke tuin. Nadat we zo een half uur hadden gelegen en wat gekletst hadden, vroeg ik aan Jenny of ze misschien ook iets wilde drinken. We hadden beiden heel erg dorst en dus trok ik een lekkere fles koude rosé open. Even later proostten we en nipten we van onze wijn. Heerlijk zoals het ons smaakte en dus zaten we al snel aan een tweede en derde glas.

 

Zo rond een uur of zes, toen de zon wat lager stond en wij een flink aantal glazen rosé verder waren, vroeg ik Jenny of ze ook iets wilde eten. We hadden beiden toch niets beters te doen dus wie of wat hield ons tegen?

 

Ik maakte snel twee pizza’s klaar in de oven en zo rond half acht lagen we weer op onze stretchbedjes. We hadden beiden wel onze kleren aangetrokken over de bikini heen, maar echt nodig was het niet, want het was nog steeds een zwoele avond.

 

Aangemoedigd door de drank vroeg ik aan Jenny of het misschien een goed idee was om nog even de stad in te gaan. “Oh ja leuk zeg”, antwoordde Jenny. “Dat is al weer zo lang geleden voor mij, ik heb er vreselijk veel zin in. Wat wil je gaan doen dan Sandra?” Tja… daar had ik nog niet over nagedacht, maar plotseling kwam het in me op dat er in het centrum van Den Helder net een nieuw terras was geopend op het grote gezellige plein.

 

“We kunnen best even naar “Het oude fust” gaan om er nog iets te drinken”, antwoordde ik loom. Jenny vond dat een uitstekend idee en zei dat ze eerst wel even naar huis wilde om te douchen en te verkleden. Ook moest ze zich nog wat opmaken en wat geld meenemen.

 

Zo namen we afscheid van elkaar en Jenny beloofde dat ze rond half negen weer bij me zou zijn. Ik liet haar de deur uit en ging direct naar boven om iets leuks uit te zoeken om aan te trekken. Toen even later de telefoon ging wist ik intuïtief al dat het Jenny zou zijn.

 

“Gaan we chic, casual, sexy of geil?” was haar vraag. “Met dit warme weer kunnen we het beste maar wat luchtigs aantrekken toch?” was mijn antwoord. Jenny was het ermee eens en hing op. Ik had in mijn kledingkast nog heel sexy zomerjurkje (gebroken wit) hangen dat ik het afgelopen voorjaar bij de Mango in Madrid had gekocht. Mijn man had ik het toen niet laten zien, want ik weet dat hij niet van sexy kleding houdt. Hij is een nogal conservatieve man. Maar nu was het dé gelegenheid om het jurkje aan te trekken. Toen ik na het douchen en scheren mijn witte strakke stringetje en bh had aangetrokken en het jurkje over mijn hoofd deed en de rits sloot, zag ik dat het wel een heel erg onfatsoenlijk kort zomerjurkje was. Maar door de drank aangemoedigd besloot ik toch maar om me er niets van aan te trekken en het gewoon aan te doen. Aangekleed en wel maakte ik me stevig op, zodat ik er heerlijk sexy uitzag. Toen ik even later voor de spiegel stond en mezelf bewonderde vond ik dat ik er heel goed uitzag en ook nog heel erg jeugdig. Jee zeg, wat kan kleding en make-up toch veel goeds voor een vrouw doen, was mijn conclusie.

 

In de spiegel zag ik een lekkere sexy meid staan die me brutaal aankeek.

 

Nu ik mezelf zo een tijdje bekeek, vond ik wel dat het topgedeelte van het jurkje erg doorscheen en dat je mijn bh wel heel erg goed kon zien. Ik maakte dus mijn jurkje weer los en deed het bh-tje maar uit. Toen ik weer in de spiegel keek, was mijn conclusie dat dit een hele verbetering was. Ik was er helemaal klaar voor. Mijn mobiele telefoon legde ik op mijn nachtkastje, want ik wilde deze avond niet bereikbaar zijn. Wel legde ik nog even honderd euro klaar om mee te nemen.

 

Jenny was er nog niet dus nam ik nog maar een lekker glas rosé. Terwijl ik op de bank zat bedacht ik me dat het misschien beter was om de gordijnen toch maar even te sluiten. De buren hoefden niet allemaal te weten hoe ik er nu bij zat.

 

Even later belde Jenny aan en toen ik haar open deed viel mijn mond open van verbazing.

 

Wat zag Jenny er gaaf uit zeg! Ze droeg een prachtig lichtblauw rokje dat iets om haar bovenbenen klokte en verder droeg ze een strakke witte blouse met een laag decolleté.

 

Ze zag er werkelijk adembenemend uit. Ik bekeek haar eens even van een afstandje en floot daarna zacht tussen mijn tanden door ter goedkeuring. Het is maar goed dat Wessel en Wouter ons zo niet zien giechelden we beiden. Toen Jenny echter zag dat ik geen bh droeg, bekeek ze zichzelf nog even in de spiegel bij mij en vroeg: “Wat denk je Sandra, zou ik mijn bh ook uit moeten trekken?” Ik antwoordde dat dat wellicht wel zo mooi zou staan en dat ze een prachtig figuur had.. Ze kon het dus prima hebben. Zo gezegd zo gedaan.

 

Nadat ook Jenny een glas rosé had en ik mijn tweede na het eten in had geschonken, proostten we samen op een fantastische avond en daarbij gaven we elkaar een vette knipoog.

 

Na nog zo’n drie rosétjes belden we de taxi en vroegen hem om twee straten verderop te gaan staan. Onze mannen hoefden tenslotte niet te weten dat wij zo opgedoft op stap gingen.

 

Jenny had al ons geld in het zakje dat aan de binnenkant van de band van haar rokje zat. Ook had ze toch maar haar mobiel meegenomen voor de zekerheid.

 

We deden de sleutel onder de gft-container en gingen op stap naar de afgesproken straat.

 

Toen we er nog maar net stonden kwam de grijze Mercedes met het bekende bordje TAXI erop aanrijden.

 

We gaven op dat we naar café “Het oude fust” op het plein in het centrum wilden. Hij wist uiteraard meteen wat we bedoelden en we namen plaats in de auto.

 

Terwijl we rustig door de stad toerden merkte ik dat de chauffeur mij uitgebreid zat te bekijken. Hij deed het niet eens erg stiekem. Ik deed net of ik niets in de gaten had, maar ging wel iets onderuit zitten, zodat mijn korte jurkje nog wat verder naar boven opschoof. Ik heb een stel mooie bruine benen dus ik hoefde mij nergens voor te schamen. Normaal gesproken zou ik zoiets echt nooit doen, maar het warme weer en het flinke aantal rosétjes maakten me balorig en brutaal. Ook Jenny hing lekker lui achterover. Ze had haar decolleté zover open dat ik zonder moeite haar tepels kon zien.

 

Na dit opwindende ritje kwamen we aan bij “Het oude fust” waar het al gezellig druk was. Er was nog een tafeltje vrij dat tegen de muur van het café aan was geplaatst, dus daar wandelden wij op af. We waren inmiddels al best wel wat aangeschoten, maar dat maakte ons alleen maar wat vrijer. We zaten nog maar net toen de ober langskwam. Het was een jonge knul die een rood hoofd kreeg toen hij ons eens even beter bekeek. Twee mooie aangeschoten dames die erg sexy gekleed waren had hij niet elke dag op het terras. We bestelden een karaf rosé die hij even later kwam brengen. Inmiddels hadden wij alle gasten eens even snel bekeken, maar het waren overwegend stelletjes die hier zaten. We schonken onszelf een flink glas vol in en proostten luidruchtig. We giebelden die avond wat af. Niet dat alles zo grappig was of zo, maar meer door de wijn en het feit dat we samen weer eens flink op stap gingen.

 

Toen we net met de tweede karaf bezig waren kwam er een drietal jongens aanlopen die zo’n drie tafeltjes van ons verwijderd gingen zitten. Jammer genoeg waren het nog maar hele jonge jongens hoewel ze er goed uitzagen. Ik schatte ze rond 16 à 17 jaar.

 

 

Meer verhalen van Sandra Antillen…

Auteur
sandra antillen
E-mail
sandraantillen@hotmail.com